Min fina man och jag planerar och reser på loppistur tillsammans. Vi kör bil och har en kombi med plats för mycket prylar.
Första året var 2019 och då hade vi bara med oss tidningen RETROs loppisguide och försökte hitta nästa lämpliga loppis samtidigt som vi körde. Det bet blev jättestressigt och många av loppisarna vi kom fram till hade inte öppet just den dagen – snopet!
2020 gjorde jag en noggrannare planering och kollade upp alla öppettider på nätet eller ringde/messade direkt till stället. Mycket färre nitar och mycket mer lön för mödan.
2021 jobbade jag ännu mer med att pricka in adresserna i kart-appen i olika sparade listor per ort – och använde också kart-appen mer aktivt under resan.
Skrolla ner och läs hur en loppistur blir till.
Det tar en ganska mycket tid att planera en loppistur. Ju noggrannare planering, desto bättre och lättare på resan.
Jag har älskat loppisar sen jag var i 20-årsåldern. Mest är det saker från 40-, 50-, 60- och 70-talet som jag dras till. Fiskformade fat, sifoner, bonbonjärer, kaffekoppar, teakbrickor, salladsbestick, äggkoppar i glada färger och uppläggningsfat i rostfritt stål. Men också lampor, pallar, zinkbaljor, små växthus, kopparhinkar, stora ölflaskor i träbur och så vidare.
De senaste somrarna har jag och min fina man åkt på roadtrips i olika delar av vackra Sverige och rutten har vi planerat efter vilka loppisar som finns längs vägen och har öppet just den dagen vi passerar. Vi har bokat in oss på pittoreska bed & breakfast, storslagna villor och havsnära pensionat. Vi har ätit god mat på mängder av restauranger och vi har gått in på otaliga loppisar. Bilen har blivit fullare och fullare med fina saker som jag ofta har fyndat, ibland betalat ockerpris för men inte kunnat avstå ifrån. Jag har oftast tur på våra turer och hittar massor med saker jag älskar hett och innerligt.
Jag heter Erika, bor i Stockholmsområdet, är 50+, gift, har två halvvuxna barn och två bonusbarn. Jobbar som tjänstedesigner inom IT till vardags.